Om Peter

Kärlek

Det här loppet handlar om kärlek. Kärlek till löpningen, kärlek till naturen, kärlek till någon speciell. Väldigt speciell. Peter Jörnroth. Helene heter jag, jag är Peters fru.

Vår kärlekshistoria började den 17 november 2012, då tillbringade vi några timmar upp och ner i Kullabergs i nordvästra Skåne. Det var vår första dejt. Ganska snabbt kände jag att om jag någon gång ska gifta mig, så är det med Peter.

Leva

Ibland fick jag nypa mig själv i armen, tänk sådan tur jag haft att hitta någon som delade samma outtröttliga intresse att vara ute som jag, allt från att vandra i Himalaya, åka skidor i Norge, klättra i Italien, springa vinmarathon med vänner i Bordeaux, sova i vindskydd på Skåneleden eller dricka en kopp kaffe på balkongen. Att få dela alla dessa upplevelser och göra dem till gemensamma minnen.

14 juli 2019

Vår kärlekshistoria har ett lika tragiskt slut som fantastiskt innehåll. Den 14 juli 2019 är vi i bergen utanför Boulder, Colorado. En vacker, solig och helt vanlig dag, det blev vår sista tillsammans.

Vi gjorde det vi älskade, vi sprang, vi var tillsammans, vi skrattade. Vi var lyckliga. En blixt. Det gick fort. Ingen rädsla, inget ont. Kraften träffar Peter och tar hans livskraft. Jag vaknar upp till ett annat liv.

Passion

Peter var en otrolig människa, full av idéer och löparglädje i benen. Att springa var det bästa han visste, särskilt när han fick dela sin passion med dem han älskade, då kunde det inte bli bättre.

2015 födde Peter idéen om att anordna ett ultralopp i sin vackra hemtrakt kring Lekeryd, projektet gick under namnet JUM (Jönköpings ultramarathon). Peter engagerade en vän och före detta kollega och de två planerade ambitiöst. Men skola, jobb och livet i Malmö (och jag 😊) kom emellan.

Spring

Efter begravningen återfann vi det niosidiga kompendiet om JUM, det kändes som en skatt och visade oss vägen. Peters anda lever starkt vidare, i varje steg, i varje andetag. I hans fotspår, på andra sidan längre bort, välkomnar vi dig varmt till Peters Trail 18:e maj 2024. Spring för Peter. Spring för oss. Spring för nyfikenhet och upptäckarglädje. Spring, för att du kan. För Så Mycket Kärlek.